Nieuw binnen: bier

Op deze pagina presenteren wij de nieuwste bieren die zijn opgenomen in ons assortiment.

VAN MOLL

TOEWIJDING

Vertrouwde Waalse charme, gist met spicy pit. Amerikaanse Belma hop geeft deze blondine een frisfruitige twist. Een dorstlessend blijvertje met karakter om van te houden.

LANGHARIG TUIG

Een stoere gast, goudblond hart. Ruwe bolster, Weizen pit. Verfrissend in de zomer, hartverwarmend in de winter. Deze makker verrast je graag met kruidnagel,banaan en een vleugje citrus. Bel je vrienden en doe eens ruig, deze dag is van ons, Langharig Tuig!

TRIPLE TROUBLE

Waalse gist als stevige basis;. Engelse en Amerikaanse hop geven hem body en smaak. Vlierbloesem, sinaasappelschil en wat koriander maken hem streetwise. Uniek, gewaagd, maar altijd in balans.

DE TOEKOMST

TRIPEL

De Tripel heeft zijn naam te danken aan de 3 soorten granen: gerst, tarwe en haver. Er zijn kruiden aan toegevoegd waardoor je een heerlijke smaakexplosie zult beleven. In de smaak subtiele smaken van koriander en gedroogde sinaasappelschil.

RASCAL TRIPEL

Verkozen tot “Lekkerste bier van Brabant 2023” De Rascal Tripel is een tripel infused met The Rascal Gin. Infused betekent dat deze gin puur is toegevoegd aan de tripel. Het bleek een ware match. De Javaanse kruiden uit The Rascal Gin geven het bier een complexe, mooie, unieke smaak. De gin komt subtiel naar voren waardoor hij toegankelijk is voor een breder publiek.

BROUWERIJ FUSIE

3 Little Birds

Vernoemd naar een klassiek nummer, is dit bier een ode aan ontspanning en positieve vibes. Het is een mix van traditionele brouwtechnieken en exotische kruiden, perfect voor die momenten waarop je alleen maar behoefte hebt aan een troostende slok en een geruststellende melodie. Don’t Worry. Laat “Three Little Birds” je vloeibare inspiratie zijn.

GOLDEN BROWN

Zoals de warmte van de Indian Summer op het perfecte moment, komt Golden Brown tot leven. Ons eerste zware bier, met een hoger alcoholpercentage, is een charmante charmeur. Het lokt je met zijn rijke, subtiele smaken en verhult op sluwe wijze de gedurfde kracht die erin schuilt. Elke slok is een onverwachte reis waar traditie en durf samenkomen, net als de verrassende intensiteit van een kalme, maar krachtige zomeravond.

KOMPEL L’OR NOIR

Een herinnering aan het zwarte goud van het mijnverleden. Deze frisse en zachte tripel wordt gebrouwen met 4 verschillende granen en 50% Belgische hopsoorten. Het kleurt mooi goudgeel in het glas en heeft een forse schuimkraag. Kompel L’Or Noir hergist in de fles waardoor het bier beter beschermd is en een complexer karakter ontwikkelt.

SCHELDEBROUWERIJ – OESTERSTOUT

Belgisch’ Stout. Onder de beige schuimkraag schuilt een ondeugend bier. Rijk van geur en vol van smaak. Je proeft karamel met een zacht, ziltig vleugje zeekraal. Uitdagend. Elk slokje is weer een genot.

BRUNEHAUT BROUWERIJ

De Belgische brouwerij Brunehaut geeft om onze toekomst. Ze produceren biologische en glutenvrije ambachtelijke bieren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.  De grondstoffen daarvoor worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Het water wordt bij de brouwerij opgepompt. De gerst komt, indien beschikbaar, uitsluitend uit België. De hop komt voornamelijk uit Duitsland en België en de andere granen en kruiden uit België en Frankrijk.

BRUNEHAUT BIO BLOND

Glutenvrij. Naast de gist ruikt men een hint van acacia en witte bloemetjes. De smaak is soepel, evenwichtig en rond  met een vleugje bijenwas. Uitstekend aperitiefbier.

BRUNEHAUT BIO TRIPEL

Glutenvrij. Koperkleurig bier met een schuimkraag die goed blijft staan. Ondanks het hoge alcoholgehalte is de aanzet is bijzonder fris, gevolgd door de stevige kant en smaakt het vol, vet en lang.

BRUNEHAUT BIO BLANCHE

Glutenvrij. Soepel zonder bitter te zijn. Licht en verfrissend bier. Eem dorstlesser!

 

MALARKEY BEER

SERIOUS BEER FOR UNSERIOUS MOMENTS

Schuif die phone, die laptop en die socials aan de kant. Legendarische momenten creëer je niet online, maar met de mensen om je heen. Vet gezellig, slap ouwehoeren, lachen tot je huilt, Malarkey in de hand. Samen die oh zo legendarische momenten creëren. Momenten die niet na te vertellen zijn, want damnnn, je had erbij moeten zijn!

RIEN NE VA PLUS

DE DOCHTER VAN DE KORENAAR

Meerdere jaren rijping op portvaten. Alcoholgehalte 19%

DE DOCHTER VAN DE KORENAAR

Met één doel voor ogen, simpelweg het beste bier brouwen, verkent de brouwerij haar mogelijkheden en zoeken ze de grenzen op. Geen gebaande paden, niets ‘zoals het hoort’, maar op ontdekkingstocht. Met oog voor detail, liefde en aandacht worden alle bieren van ‘De Dochter van de Korenaar’ in eigen huis gebrouwen.

Proef. en ervaar zelf!

Belle-Fleur is fris, hoppig en dorstlessend, met duidelijke citrus- en bloemige smaken. Heerlijk op een  zonnig terras

Noblesse is een edel blond bier van hoge gisting. Het heeft een pittige afdronk en een zachte nasmaak.

Finesse is een zachte drie-granen tripel van gerst, tarwe en roggemout, met een lichtzoete, kruidige hoppigheid

L’Ensemble heeft gerijpt op Brunello vaten waardoor de rode wijn en tannines uit het vat zijn opgenomen. Je proeft veel fruit en een toets van hout.