Nieuw binnen: bier

Op deze pagina presenteren wij de nieuwste bieren die zijn opgenomen in ons assortiment.

OMER VANDER GHINSTE – YPRA

Ypra is een zacht en fris blond bier van hoge gisting, met een lichte bitterheid en fruitige hoptoetsen van sinaas en pompelmoes. Dankzij de hergisting op fles krijgt Ypra z’n unieke aroma en smaak. Ypra is het resultaat van de zoektocht naar een evenwichtig en sterk gehopt blond bier waarin de beste eigenschappen van vijf verschillende hopsoorten naar boven komen.

Hoppig, blond én Belgisch.

Bier met een geschiedenis. Benieuwd naar het verhaal? Kijk dan op omervanderghinste.be

BRUNEHAUT BROUWERIJ

De Belgische brouwerij Brunehaut geeft om onze toekomst. Ze produceren biologische en glutenvrije ambachtelijke bieren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.  De grondstoffen daarvoor worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Het water wordt bij de brouwerij opgepompt. De gerst komt, indien beschikbaar, uitsluitend uit België. De hop komt voornamelijk uit Duitsland en België en de andere granen en kruiden uit België en Frankrijk.

BRUNEHAUT BIO BLOND

Glutenvrij. Naast de gist ruikt men een hint van acacia en witte bloemetjes. De smaak is soepel, evenwichtig en rond  met een vleugje bijenwas. Uitstekend aperitiefbier.

BRUNEHAUT BIO TRIPEL

Glutenvrij. Koperkleurig bier met een schuimkraag die goed blijft staan. Ondanks het hoge alcoholgehalte is de aanzet is bijzonder fris, gevolgd door de stevige kant en smaakt het vol, vet en lang.

BRUNEHAUT BIO BLANCHE

Glutenvrij. Soepel zonder bitter te zijn. Licht en verfrissend bier. Eem dorstlesser!

 

LAUGAR BREWERY

In 2010 begonnen de mannen van Laugar aanvankelijk te brouwen voor eigen consumptie. Toen die hobby uit de hand liep, zijn ze in 2014 allemaal fulltime voor de brouwerij gaan werken. Gevestigd in het Spaanse Gordexola, net onder Bilbao, brouwen ze met maar 1 gedachte: kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit. Die gedachte hebben ze tot op heden meer dan waargemaakt als je naar de beoordelingen van hun bieren kijkt. En dus zijn we erg enthousiast dat wij de Laugar bieren ook kunnen gaan aanbieden.

Een greep uit de Imperial Stout knallers.

Funeralopolis

Russian Imperial Stout, 10% alc. Deze RIS is een eerbetoon aan donkere, langzame en psychedelische geluiden. Een eerbetoon aan de band Electric Wizard. Een Russian Imperial Stout gemaakt met lactose, Ethiopische koffie en tonkabonen.

Aurrera Stanitsa

Russian Imperial Stout, 11.2% alc. Als je nog niet wist dat Laugar heer en meester is in Imperial Stouts, dan weet je het na het drinken van dit bier zeker! Deze Russian Imperial Stout is gebrouwen met Hondurese koffiebonen en muscovado suiker, heerlijk!

Black Tundra

Russian Imperial Pastry Stout, 12% alc. Een Russian Imperial Pastry Stout uit de Laugar Dark Series, gebrouwen met cederhout snippers. Met aroma’s van hout en gebrande mouten is dit een bier om rustig van te genieten.

Kom langs in de winkel voor meer varianten.

MALARKEY BEER

SERIOUS BEER FOR UNSERIOUS MOMENTS

Schuif die phone, die laptop en die socials aan de kant. Legendarische momenten creëer je niet online, maar met de mensen om je heen. Vet gezellig, slap ouwehoeren, lachen tot je huilt, Malarkey in de hand. Samen die oh zo legendarische momenten creëren. Momenten die niet na te vertellen zijn, want damnnn, je had erbij moeten zijn!

HOOGLANDER

Imperial Stout Vatgerijpt
Barrel-aged Imperial Stout.  12 maanden gerijpt in duisternis, bier met een eigen wil. De gebruikte Ex-Sherry (PX) vaten laten zijn sporen achter. Uniek, complex en ontwikkeld tot perfectie.

RIEN NE VA PLUS

DE DOCHTER VAN DE KORENAAR

Meerdere jaren rijping op portvaten. Alcoholgehalte 19%

50 cl      24.99

MARTHA SEXY BLOND

Sterk blond bier van hoge gisting met nagisting op fles. Martha bevat zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, zoals de beste gerstemout en drie aromatische hopsoorten uit België.
Een strogeel bier met toetsen van wit, gedroogd fruit en kruidnagel. Een fruitige aanzet die overgaat in een heerlijke smaak met een verfijnd aroma en een subtiele bitterheid.

DE DOCHTER VAN DE KORENAAR

Met één doel voor ogen, simpelweg het beste bier brouwen, verkent de brouwerij haar mogelijkheden en zoeken ze de grenzen op. Geen gebaande paden, niets ‘zoals het hoort’, maar op ontdekkingstocht. Met oog voor detail, liefde en aandacht worden alle bieren van ‘De Dochter van de Korenaar’ in eigen huis gebrouwen.

Proef. en ervaar zelf!

Belle-Fleur is fris, hoppig en dorstlessend, met duidelijke citrus- en bloemige smaken. Heerlijk op een  zonnig terras

Noblesse is een edel blond bier van hoge gisting. Het heeft een pittige afdronk en een zachte nasmaak.

Finesse is een zachte drie-granen tripel van gerst, tarwe en roggemout, met een lichtzoete, kruidige hoppigheid

L’Ensemble heeft gerijpt op Brunello vaten waardoor de rode wijn en tannines uit het vat zijn opgenomen. Je proeft veel fruit en een toets van hout.

HAPKIN

Hapkin is een Belgisch, krachtig blond bier van hoge gisting, gekenmerkt door een volle, witte schuimkraag en een droge, pittige afdronk. De verschillende hoppen, waaronder de variëteiten Saaz en Monroe, worden tijdens het brouwproces in 4 keer toegevoegd. Dit zorgt voor een fruitige toets, die de subtiele hopbitterheid mooi aanvult.

BRONCKHORSTER

HOP INTO THE NIGHT

Black IPA met de aroma’s van donker fruit, koffie en cacao.

 

KASTEELBIER TRIGNAC EDITIE 2022

De allereerste tripel gerijpt in cognacvaten. Een volle ronde smaak, fijne cognactoets en een zacht bittere afdronk.