Nieuw binnen: likeur en sterke drank

Op deze pagina presenteren wij de nieuwste likeuren en sterke dranken die zijn opgenomen in ons assortiment.

ETSU

ETSU Gin wordt geproduceerd door de Asahikawa Distillery, gevestigd op het noordelijke Japanse eiland Hokkaido. De belangrijkste botanicals zijn jeneverbessen, bittertje van de sinaasappelschil, zoethoutwortel, engelwortel en nog twee geheime ingrediënten. De smaak is fruitig en floraal met duidelijke Yuzu tonen. Licht kruidig met tonen van peper, thee en rode bessen. ETSU staat voor  “plezierig” in het Japans.

TORABHAIG

Cnoc Na Moine – The Legacy Serie Batch 3

Het derde hoofdstuk van de legacy-serie. Een vijf jaar oude whisky, gelagerd in Bourbon-, Amerikaans eikenhouten Oloroso- en Pedro Ximenez vaten De sherry-invloeden zijn een prachtige lichte toets en zijn in harmonieus evenwicht met fruitige zoetheid en de geïntegreerde turf- en kruidenstructuur van Torabhaig.

Cnoc Na Moine vertaalt zich naar ‘heuvel van turf’ uit het Gaelic.

BAILEYS APPLE CRUMBLE

Baileys Apple Crumble is de nieuwste limited edition van Baileys. De bekende rijke, romige smaak, gecombineerd met sappige appels en een vleugje kaneel, doet denken aan zelfgebakken appelkruimeltaart.
Drink de Apple Crumble puur, of met ijs, of over je favoriete dessert.

TEELING BLACK PITTS

PEATED SINGLE MALT IRISH WHISKY Blackpitts is de eerste geturfde whisky die Teeling heeft gebotteld. Aroma’s van barbecuerook, kruidnagel, butterscotch en sinaasappelszeste. De smaak heeft van tonen rokerig appelhout, honing, piment, stoofpeertjes en gegrilde ananas. De afdronk heeft rijke tonen van rook, eikenhout en gezouten karamel.
Teeling vond voor de inspiratie deze mooie whisky in het historische Blackpitts-gebied, net achter de nieuwe Teeling distilleerderij. Tot het begin van de 18e eeuw was Blackpitts de thuisbasis van leerlooierijen, wolfabrieken, mouterijen en wevers. Vandaag de dag is het een hippe locatie in Dublin.

CLANSMAN

Een blend van de mooiste Loch Lomond graan en malt whiskys, perfect gerijpt in eiken vaten. Deze soepele en makkelijk te drinken whisky heeft hints van zacht fruit en zoete vanille.

LOCH LOMOND STEAM & FIRE

Innovatieve whisky met een rijping op first fill bourbonvaten en refill Amerikaans eikenhouten vaten. Daarna heeft deze whisky een finish van 9 tot 10 maanden ondergaan op sterk getoaste vaten. In de mond zijdezacht met smaken van sinaasappel, perzik, marmelade, koffie, gesmolten bruine suiker en geroosterde marshmallow. In de afdronk chocolade en zachte rook.

Voor de echte whiskyliefhebber of verzamelaar!

ABERFELDY 25 YEAR OLD – 125TH ANNIVERSARY LIMITED EDITION

Feest! Aberfeldy is jarig en viert zijn 125-jarig bestaan met de release van een unieke 25 jaar oude Aberfeldy.

Tasting notes: Rijk aan Highland-honing, wilde aardbeien en rijpe perziken opgewarmd door de zon – het aroma ontwikkelt zicht met cacaopoeder, romige karamel en een kruidige kaneelafdronk. Je proeft heerlijke delicate fruittonen op een moutige, graanachtige basis, met een vleugje vanillekoffie en een lange, bevredigende afdronk.

Let op! Er zijn maar enkele flessen beschikbaar. Interesse? Neem contact op met Gé.

BACARDI GRAN RESERVA LIMITADA SPECIAL

Bacardi Gran Reserva Limitada Special is een rijke blend van verschillende soorten rum uit Puerto Rico die elkaar perfect aanvullen. Tijdens de twaalfjarige rijping ontstond een zalige complexe rum met de zachte aroma’s van butterscotch en gedroogd fruit. Deze aroma’s komen ook terug in de smaak, aangevuld met een iets prominenter smaak van gedroogde rozijnen en pruimen. In de heerlijke middellange afdronk zul je nog tonen van gedroogde amandelen ontdekken. Let op, het is een limited edition.

BACARDI FACUNDO

De Facundo-collectie is vernoemd naar de oprichter van Bacardí, Don Facundo Bacardí Massó. Het is een reeks met prachtige premium dranken van deze producent.

Ontdek de Facundo Collectie:

FACUNDO EXQUISITO

Facundo Exquisito Rum, de elegante blend. Een uitdagend huwelijk van fruitige, jongere rums van 7 jaar met de oudste rums van 23 jaar. Gerijpt op sherry vaten met tonen van walnoot, toffee en een afdronk van rozijnen en geroosterde noten. Het best geserveerd over ijs of puur.

FACUNDO PARAISO

De Facundo Paraiso is een premium rum uit een blend van rums tot liefst 23 jaar oud. Geen enkele andere rum van de Facundo-collectie bevat zo’n grote hoeveelheid oude rum als de Bacardí Facundo Paraiso. Deze rum is gefinisht in XO Cognac-vaten. Facundo Paraiso heeft een ongekend zachte smaak met aroma’s van vanille, amandel, eik en wat kruidigheid. De afdronk is romig met notities van zoet fruit en karamel.

FACUNDO NEO SILVER RUM

Facundo Neo Silver Rum is een heerlijke witte blended rum uit de Bahama’s. Gedurende de rijping van 8 jaar ontwikkelen zich fruitige aroma’s met tonen van hout, amandel en bloemen. De smaak is goed in balans met licht zoete tonen die eindigen in een gebalanceerde afdronk.

FACUNDO EXIMO

Facundo Eximo Rum, de stoere blend. De enige rum ter wereld die na het blenden 10 jaar wordt gerijpt op eikenhouten vaten. Een resultaat van vakmanschap en tijd. Een zachte, rijke afwerking dat zich kenmerkt door tonen van walnoot en donkere chocolade. Het best geserveerd over ijs of puur.

DEWAR’S 21YRS

Dewar’s double double aged is een Schotse blended whisky met een ‘viervoudig veroudering’ of ‘dubbel dubbel’ verouderingsproces. Mooie maltwhisky’s ouderen tot de vereiste leeftijd, dan worden ze met elkaar gemengd en gaan ze terug naar een eikenhouten vat. Hetzelfde gebeurt met de graanwhisky’s. Vervolgens worden de twee soorten whisky’s met elkaar gemengd en rijpen verder in een eikenhouten vat voor een secundaire dubbele rijpingsperiode. Tot slot wordt de blend afgewerkt in een ex-Sherryvat. Deze 21 jaar oude release is gefinisht in Oloroso Sherry-vaten, waardoor de whisky subtiele tonen van kaneel en rijp fruit ontwikkelt. De afdronk is zijdezacht. De nieuwe ‘Double Double’-reeks van Dewar’s is gemaakt in beperkte oplage!

SANTA TERESA 1796

Venezolaanse single-estate solera rum.

De Hacienda Santa Teresa is waar het allemaal gebeurt. Van het oogsten van het suikerriet tot het bottelen, het proces van het maken van rum vindt plaats in de Aragua-vallei met de perfecte omgevingsomstandigheden voor het rijpen van rum.

Via de traditionele soleramethode wordt langzaam de oudste rum geblend met melanges van verschillende jaren, waardoor een uitzonderlijke rum ontstaat met een rijke, verfijnde en droge smaak. Aroma’s van fruit komen je tegemoet, vergezeld van houttonen van de vaten waarin de rum heeft gerijpt. In de smaak ontdek je noten, leer, gedroogd fruit, vanille, kaneel en donkere chocolade. Hints van honing en peper geven deze rum een spannende twist. Elk slokje is een nieuwe verrassing.

BOWMORE

Voor de echte whiskyliefhebber of verzamelaar!

AstOn Martin Master’s Selection 22 year old

De tweede uit de serie gemaakt door Ron Welsh, Master Blender en Marek Reichman Chief Creative Officer.
Deze prachtige Schotse malt heeft in de geur aroma’s van zoete en fruitige tonen. Je proeft moutige kruidige smaken met vanille fudge. De afdronk is zoet en houtachtig met subtiel wat zoethout voor een kruidige toets.

Interesse? Neem contact op met Gé.

 

GLENALLACHIE 10YO CS BATCH 8

Vanaf de eerste batch heeft Billy Walker voor deze 10 jaar oude whisky unieke vaten gezocht in zijn warehouses om deze schitterende Cask Strength whisky te maken. Na het verschijnen van de eerste batches, werd deze whisky dan ook steeds bekender. De vierde batch werd ook nog eens bekroond met ‘World’s Best Single Malt’ bij de World Whisky Awards 2021. Na de succesvolle zeven voorgaande batches, zijn de verwachtingen weer hooggespannen voor deze achtste uitgave.

The GlenAllachie Cask Strength Batch 8 is een combinatie van Pedro Ximénez en Oloroso sherry puncheons samen met een kleine hoeveelheid Virgin Oak- en Rioja-vaten en gebotteld op 57,2%. Het resultaat is een perfect uitgebalanceerde maar complexe single malt die overloopt met smaak van zoete rozijnen en gedroogde rode bessen. Dit wordt allemaal ondersteund door klassieke GlenAllachie-honingtonen.

SMOKEHEAD

Single Malt Whisky Tequila Cask Terminado 43% 0,70 ltr

De zwaar geturfde Islay single malt whisky’s van Smokehead zijn van de hoogste kwaliteit. Elke slok raakt je als een mokerslag en neemt je mee in een explosieve achtbaan van turf, rook en specerijen met een vleugje delicate zoetheid. Terminado brengt Islay single malt whisky met Tequila samen. Een ontmoeting van twee rusteloze geesten! De Islay single malt heeft een finish gehad op Tequila vaten. Een spetterende explosie van turf en wilde agave. Rook vermengt zich met meringue. En de citrus spint met zoetheid.  You ain’t tasted nothing like this before.
Gelimiteerde opgave. OP=OP

THE GLENGOYNE WAY

Tijd loopt als een rode draad door de geschiedenis van Glengoyne. De complexe smaak van de Glengoyne whisky’s komen mede tot stand dankzij het trage distillatieproces. Het langzaamste van Schotland. De smaken bouwen zich hierbij uur na uur op. Hierdoor ontstaat de heerlijke zachte en fruitige smaak waar de whisky’s van Glengoyne beroemd om zijn.

De Glengoyne 10 years Single Malt is zoet in de neus, met aroma’s van toffee en popcorn en heeft de smaak van groene appels, specerijen, mokka en met een hint van zoete drop en noten. De afdronk is zoet en moutig. De perfecte klassieker voor een ontmoeting met de Glengoyne range.