Op deze pagina presenteren wij de nieuwste wijnen die zijn opgenomen in ons assortiment.
CODORNÍU
Codorníu is de oudste producent van wijn en cava in Spanje. Ze zijn een symbool van continuïteit, innovatie en trouw aan hun oorsprong. De geschiedenis van Codorníu is het verhaal van een wijnbouwfamilie die dateert uit de zestiende eeuw.
RED GRENACHE
Gewillige Grenache uit Valencia. Temperament vol, warmbloedig. Zwart fruit, mediterrane kruiden als tijm, laurier, eucalyptus en een subtiel hint van cacao en zoethout.
CHARDONNAY
Intens aromatisch met veel tropisch fruit zoals ananas, mango en papaja met citrustonen. Geweldige structuur. Volume, zuurgraad en lengte zijn in perfecte balans. Het is de vriendelijkheid zelve.
TEMPRANILLO
Evenwichtige en elegante wijn. Aroma’s van perfect rijp fruit als pruimen en krenten met tonen van cacao, nootmuskaat en anijs. Een zwoele zoete afdronk met fluwelige tannines. Veelzijdig.
ALBARIÑO
Crispy citrus, steenfruit en witte bloemen op een minerale achtergrond. Een brede opwindende wijn, vol textuur en karakter. Verfrissend in het begin, later volumineuzer met een verkwikkende afdronk.
NICOLAS POTEL
Maison Nicolas Potel is eind jaren ’90 opgericht door de zoon van de legendarische wijnmaker Gerard Potelen en heeft zijn internationale reputatie opgebouwd door wijnen te maken van de mooiste wijngaarden van de Bourgogne. Hun appellation Villages, Premiers Crus en Grand Crus worden over de hele wereld aanbevolen vanwege hun puurheid van stijl, hun authentieke appellations en hun geboorteland. Traditionele wijnbereiding, met zeer weinig tussenkomst tijdens het proces, fermentatie met alleen natuurlijke gisten, beperkt gebruik van eiken en vaak gedeeltelijke malolactische gisting. Zuivere wijnen die hun specifieke Bourgondische afkomst duidelijk tonen.
PINOT NOIR
Pinot Noir met aroma’s van kersen, zoete kruiden en een lichte houtachtige toets. Gastronomische wijn, fruitig, zijdezacht met een prachtige kracht en een heerlijke lange afdronk. Drink deze wijn ietsje gekoeld. Lekker bij Boeuf Bourguignonne of Coq au vin.
CHARDONNAY
Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde cuvées uit verschillende wijngaarden in Frankrijk. Opgevoed zonder houtrijping in een expressieve stijl. Vol en romig met aroma’s van witte bloemen en steenfruit. Heerlijk als aperitief. Wil je erbij eten? Deze wijn is lekker bij gegrilde zalm of kip in roomsaus.
MEURSAULT
Meursault, gelegen in het centrum van de Côte de Beaune. Samen met de wijnen uit Puligny en Chassagne Montrachet vertegenwoordigt dit het beste ter wereld op het gebied van de Chardonnay. De typische bodem van Jura mergelkalksteen zorgt samen met een houtrijping van 12 maanden voor een rijk en romig mondgevoel met iets geroosterde amandel. Werkelijk een zaligheid op zich met een prachtige lange afdronk.
PERDEBERG WINES
Gelegen aan de voet van de Perdeberg Mountain in Paarl, een van de beste wijnbouwgebieden van de Kaap. Het onderscheidende kenmerk is dat de wijngaarden niet worden geïrrigeerd, het zogenaamde Dry Land. De wijnranken overwinnen moeilijke groeiomstandigheden en de druiven krijgen dan een geconcentreerde smaak en kleur, wat wijnen oplevert van topkwaliteit.
CINSAULT
Volfruitige rode wijn met wat kruidigheid. Aroma’s van frisse rode bessen en kersen. De wijn heeft een zacht mondgevoel en een lichte frisse afdronk.
GRENACHE BLANC
Intense witte wijn met veel fruit. Zowel in geur als smaak zijn witte peer, steenfruit, sterfruit en een vleugje grapefruit te ruiken en proeven. De afdronk is volfruitig en harmonieus.
CALUŞARI PINOT GRIGIO
Verfrissend en fruitig met een tikje sprankeling. In de smaak ontdek je Galia meloen en wilde perzik. Een veelzijdige Pinot Grigio. Lekker bij lichte zomerse gerechten.
ESPORÃO
Esporão is een toonaangevende producent van Portugese kwaliteitswijnen en olijfolie. Naast kwaliteit en authenticiteit blinkt het bedrijf uit in duurzaamheid.
MONTE VELHO RESERVA
‘Made slowly in Portugal’ Gemaakt met de traditionele druiven uit de regio Alentejo. Deze Reserva heeft intense tonen van wilde vruchten en zwarte pruimen, aangevuld met zoete specerijen en een geroosterde afdronk door de rijping in eikenhout. Het zwart gekonfijt fruit voert de boventoon in de rijke smaken van deze wijn. Heerlijk bij een zomerse barbecue.
BIO RESERVA WHITE
In de geur een overvloed aan fruit, als perzik, mandarijn, citroen en grapefruit, ondersteund door een vleugje specerijen en toast van de houtrijping. Romig en rond in de mond, met vooral veel fruit en een beetje mineraliteit. Lekker lang lunchen, uitgebreid borrelen of dineren. Het kan allemaal met deze rijke witte wijn.
LE MASCIARE – FIANO DI AVELLINO
Zuid-Italiaans wit met biologische certificering. De smaak is vol, zacht, fris en schoon, met levendige zuren en een lichte toon van geroosterde walnoten en het bittertje van amandel in de afdronk. De volle smaak met hints van hazelnoten past goed bij rijke visgerechten, zeevruchten, wit vlees en gevogelte, bij verschillende soorten salades en kazen.
DOMAINE D’HEERSTAAYEN
PINOT GRIS
Op dit prachtige Domaine in het Brabantse Strijbeek bevindt zich een kleine wijngaard waar voornamelijk de Pinot Gris druif groeit. Er wordt een heerlijke witte wijn van wordt gemaakt. De druiven worden met de hand geplukt en verder geselecteerd op rijp fruit. Het hele proces van wijn maken gebeurt in een oude Vlaamse schuur op het Domaine.De mooie droge en frisse Pinot Gris heeft een fruitig karakter. Je proeft smaken van citrus en perzik en de wijn heeft een licht zuurtje. De wijn is zeer kort op hout opgevoed en is ongefilterd. Hij kan dus iets wijnsteenzuur bevatten wat ten goede komt aan de smaak.
BOGLE FAMILY VINEYARDS
CHARDONNAY
In Californië in de VS vinden we de wijngaarden van de Bogle family. Een prachtig familiebedrijf waar inmiddels de zesde generatie wijn maakt. Het is dus niet alleen wijn in een fles, maar ook de kennis en de toewijding van de Bogle family proef je. Nieuw is deze elegante Chardonnay. Gelaagd met tonen van groene appel, sappige peer, warme kruiden en mooi geïntegreerd hout.
EAU DE PROVENCE
Rosé gemaakt van een harmonieuze blend van drie verschillende druiven. De smaken dansen in je mond. Zacht, fris, romig en prachtig fruit. Allemaal in een heerlijk lange afdronk.
BARISTA
De wijnen van wijnhuis Barista zijn afkomstig uit Zuid-Afrika en worden geproduceerd op de Boekenhoutskloof wijngaard in Franschhoek Valley. Barista wijn is gemaakt door wijnmaker en tevens Barista, Bertus Fourie. Door de Pinotage wijndruif met zijn eigen unieke Barista stijl te combineren, creëerde Fourie een heerlijke en unieke wijn met de Barista Pinotage. Niet veel later volgende ook de Barista Chardonnay.
Diep donkerrode PINOTAGE met een expressieve, rijke koffie- en chocoladegeur, aangevuld met fruit. Temperamentvol van smaak met rijp en gedroogd fruit, kruiden en een vleugje vanille. Lekker bij gerookte gerechten; pulled pork of gerookte eend of bij klassiek Italiaans zoals een lasagne.
Een frisse CHARDONNAY met de smaak van citroenen en zachte, sappige perziken. Een subtiele ‘vanille-eiken-smaak’ door de houtrijping waardoor de wijn een zacht mondgevoel heeft. Past goed bij salade, pasta pesto en zalm.
De druiven voor deze BLACK PINOTAGE zijn afkomstig van een 20 jaar oude bush vine wijngaard in Swartland. Deze wijn heeft 18 maanden gerijpt op barriques, waarvan 20% nieuw Frans eiken. De smaak is sappig en fluweel zacht met fraai gedoseerde tannines. Complex en vooral elegant!
PARETO’S ESTATE
De wijngaarden van Pareto’s Estate bevinden zich in Monterey County aan de centrale kust van Californië. Dit gebied staat bekend om het langste groeiseizoen in Californië, dat gemiddeld twee weken langer duurt dan andere regio’s. Niet iedereen houdt van de mist in de vroege ochtend en de vlagerige middagwind, maar de druiven zijn er dol op!
We hebben een ZINFANDEL die echt voor iedereen is gemaakt. Heerlijk zwoel met veel donkerrood fruit en wat mokkatonen. Een subtiel pittig pepertje op het einde zorgt net voor wat extra reuring.
Als aperitief maar ook voor aan tafel is er een volle smakelijke CHARDONNAY met een klein vetje maar ook veel citrus. Deze wijn heeft ook veel tropisch fruit, beetje verse toast en fijne vanilletonen. Alles goed in balans.
De CABERNET SAUVIGNON heeft diep donker, zwart fruit in de smaak. Je proeft ook wat vanille en mokka. De afdronk is lang met heerlijk zacht fruit.
Tot slot hebben we een verleidelijke PINOT NOIR. Dankzij de langzame rijping in het koele klimaat van Monterey heeft deze wijn volle aroma’s en smaken. Je proeft aardbei, kersen en framboos met een zweem van vanille. De afdronk is heerlijk zacht.
Het Pareto-principe, ook wel de 80/20-regel genoemd, stelt dat 80% van de resultaten voortkomt uit 20% van de inspanning. Dit geldt in de wijnwereld, waar 80% van de wijn door 20% van de mensen wordt geconsumeerd. Met Pareto’s Estate heffen we het glas en proosten we op de 20%!
CALMEL & JOSEPH
Het Domaine Calmel & Joseph ligt op 300 meter hoogte in de Languedoc Roussillon op gunstige bodem, omringd door rijk gevarieerde bossen en wild mediterran struikgewas. Er wordt biologische landbouw toegepast; Er worden geen geen chemische middelen gebruikt; er wordt gewerkt met natuurlijke producten.
BIO CALMEL&JOSEPH LES FRERES D’ARMES Een blend gedomineerd door 60% Syrah, waaraan Carignan en Grenache in gelijke verhoudingen zijn toegevoegd. Krachtige stijl met smaken van bramen, aardbei en kruidigheid. Een frisse afdronk zorgt voor een spannende en prachtige afdronk.
BIO CALMEL&JOSEPH LES TERROIRS BRIC A BRAC Bric a Brac… ofwel allegaartje…. Dat klinkt wel erg minderwaardig… Helemaal als je weet dat het hier gaat om een zeer zeldzame combinatie van leisteen- en kalksteenbodem die alleen in Saint Chinian te vinden is. Deze bodem én het gebruik van oude wijnstokken van de Syrah, Grenache en Carignandruif leveren een krachtige biologische terroirwijn. De smaak is vol met rood fruit, garrigue en olijventapenade. Zachte rijpe tannines en een mooie lange afdronk. Klasse!
INVINCIBLE
Wijnmakers Rita Marques (Portugal) en Marc Kent (Zuid-Afrika) hebben samen al vele jaren wijnprojecten met elkaar gedaan zowel in Portugal als in Zuid-Afrika. In 2020 is er een nieuwe fase in hun samenwerking gerealiseerd. Zij kochten een wijngaard in Casais do Douro waar zij nu hun eerste eigen gezamenlijke wijnen maken.
INVINCIBLE NUMER ONE WHITE. De Rabigato, Arinto en Cordega druiven vormen de basis voor dit verfijnde Douro wit. De rijping op eikenhout zorgt voor een mooie balans met de verfijnde citrusaroma’s. Het leisteen in de Douro is verantwoordelijk voor een heerlijke minerale afdronk. Intens en elegant wit uit Portugal.
INVINCIBLE NUMER ONE RED. Gemaakt van traditionele lokale druiven van gemiddeld 30 jaar oude wijnstokken. Gevolgd door een rijping van 16 maanden op ouder eikenhout. Je proeft mooi zwart fruit zoals kers en braam. De wijn heeft een stevige structuur en een tikje tannines. Lekker bij de bbq.
CÔTE DU DANUBE
Voor velen niet bekend maar Bulgarije heeft een eeuwenlange wijntraditie. Château Burgozone ligt in het Noorden van Bulgarije op 150 kilometer van de hoofdstad Sofia. De wijngaarden zijn aangeplant op de steile zuidhellingen van de Donau rivier. Dit geeft een uniek microklimaat voor prachtige wijnen.
VIOGNIER met frisse aroma’s van citrus, jasmijn, witte perzik en ananas en een mooie romige structuur.
PINOT NOIR met intens en langdurig aroma’s van kers, framboos en pruim.
De stijl van de wijnen wordt volgens Château Burgozone zelf gekenmerkt door de 3F’s – Fris, Fruitig en Fijn. Nazdrave !
KLEINE ORANJERIE
FLORA EN FAUNA
De Kleine Oranjerie wijnen zijn afkomstig van de Westkaap in Zuid-Afrika. De producent is Wildeberg die zijn naam te danken heeft aan de ongetemde berg waarop de wijnboerderij staat. Het is een uitdaging om hier wijn te maken maar bij Wildeberg begrijpen ze dat de natuur is om te respecteren en mee samen te werken. Wildeberg is een fris en jong wijnhuis; hun wijnen fascinerend. Niet onopgemerkt want vorig jaar werden ze uitgeroepen tot Winery of the Year 2022.
SHIRAZ Zacht bosfruit, wat rokerigheid, en specerijen. Heerlijk frisse zuurtjes in de afdronk.
CHENIN BLANC Verfijnde witte wijn met aroma’s van appel, citroen, ananas en bloedsinaasappel. Ietsjes ziltigheid. Duidelijk Zuid Afrikaanse signatuur.
SAUVIGNON BLANC Stuivende Sauvignon Blanc van de Westkaap. Strak, mineralig en knisperende zuren. De smaak heeft een rijk mondgevoel met citrus en tropisch fruit.
PINOTAGE Zwart fruit, bittere chocolade en geroosterde tonen in smaak en geur. Complex, verleidelijk, tikje robuust maar fluweelzacht afsluitend.
TERRARIUM
TERRE MÉTISSÉE
Een unieke blend van acht druiven. Deze rode Fransman is diepdonker rood van kleur en heeft een stevige structuur. De geur is intens, aromatisch en gevuld met Kirsch kersen, bramen en zwarte bessen. De wijn heeft een wat dikker en fluwelig mondgevoel. Lekker bij hamburger, oude kazen, of zoals de Fransen het graag doen: bij een chocolade dessert. Bon appétit!
BOUTINOT – LES SIX CAIRANNE
“Les Six” slaat hier op de gebruikte klassieke blend van 6 verschillenden druiven. Een weloverwogen keuze die meer complexiteit oplevert dan gemiddeld. Elegantie met de expressie van de zes verschillende druivensoorten. Vol van smaak met een typische frisheid dankzij de hoger en koeler gelegen wijngaarden. Geuren en smaken van rood, zwart fruit en een zwart pepertje met levendige, expressieve afdronk. Deze wijn is fantastisch met gekruide lamsgerechten en gegrilde groenten. Een wijn voor een speciale gelegenheid.
Verenigde Staten – Californië: District 7 Estate Grown Chardonnay
Vanille, verse boter, kokos en toast, een twist van citrus in een eindeloze spiraal van een romige structuur en vloeibare boterbabbelaar. Dat zijn de kenmerken van deze Estate Grown Chardonnay van District 7. Dankzij de lokale mist en lagere temperatuur heeft de wijn ook een verfrissend zuurtje die de boel op het eind lekker spanning geeft. California dreamin’ ten top!
Serveertip: lekker bij gebakken tong met een schijfje citroen.