Nieuw binnen: wijn

Op deze pagina presenteren wij de nieuwste wijnen die zijn opgenomen in ons assortiment.

BOUTINOT – LES SIX CAIRANNE

“Les Six” slaat hier op de gebruikte klassieke blend van 6 verschillenden druiven. Een weloverwogen keuze die meer complexiteit oplevert dan gemiddeld. Elegantie met de expressie van de zes verschillende druivensoorten. Vol van smaak met een typische frisheid dankzij de hoger en koeler gelegen wijngaarden. Geuren en smaken van rood, zwart fruit en een zwart pepertje met levendige, expressieve afdronk. Deze wijn is fantastisch met gekruide lamsgerechten en gegrilde groenten. Een wijn voor een speciale gelegenheid.

BIO – AUBERT & MATHIEU

Jean-Charles Mathieu had een financiële carrière in Parijs en Anthony Aubert was succesvol in de wijnmarketing in de VS en Thailand. Twee jonge mannen die elkaar kenden van de middelbare school in Carcassonne, het hart van de wijnbouw in de Languedoc. In 2018 kwamen de twee elkaar weer tegen, de carrière in het bedrijfsleven werd aan de wilgen gehangen want de twee besloten samen een wijnhandelaarsavontuur aan te gaan. Hun heldere visie op wijnen, waarin frisheid, balans en complexiteit de kernwoorden zijn, viel op. Aubert en Mathieu staan voor moderne, duurzame en betrokken wijnbouw. Samen met hun wijnen ondersteunen ze de bijenteelt, herbebebossing en de lokale biodiversiteit.
Hors Pistes Chardonnay. Aroma’s en smaken van brioche, amandelen, abrikozen en citrus voor de balans. Een gedurfd glas, toch fijn en delicaat.
Marie Antoinette Corbières. Geuren van toast en vers fruit. In de mond zwart fruit, pruimen en een vleugje pepermunt. Vloeibaar fluweel met zeker tannine voor een stevige grip.
Kate Sauvignon Blanc. Veel tropisch fruit in de geur. Exotisch en levendig met smaken van mango, passiefruit en guave. Een goede lengte.
Amy Grenache Syrah. Extravert en explosief met rood fruit en speculaaskruiden. De lengte is eindeloos.

PERDEBERG DRY LAND COLLECTION

UNDER EXTREME CONDITIONS, MOTHER NATURE PROVIDES HER BEST FRUIT.

-Barrel Fermented Chenin Blanc. Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc die op Frans eikenhout is vergist en geouderd. Een waterval aan fruit, subtiel vanille en verfijnde zuren.
-Resolve Pinotage. Aromatische, sappige Pinotage met veel rijp fruit, mokka, vanille en dikke tannines.

Verenigde Staten – Californië: District 7 Estate Grown Chardonnay

Vanille, verse boter, kokos en toast, een twist van citrus in een eindeloze spiraal van een romige structuur en vloeibare boterbabbelaar. Dat zijn de kenmerken van deze Estate Grown Chardonnay van District 7. Dankzij de lokale mist en lagere temperatuur heeft de wijn ook een verfrissend zuurtje die de boel op het eind lekker spanning geeft. California dreamin’ ten top!

Serveertip: lekker bij gebakken tong met een schijfje citroen.

Chardonnay Californië District 7 Estate Grown

 

Graham’s Blend № 5 White Port

Een frisse en geheel nieuwe benadering van witte port. Én de allereerste port die speciaal is gemaakt om te mixen. Deze port is gemaakt uit twee Portugese druivenrassen: de frisse Malvasia Fina en de aromatische Moscatel Galego. Deze druiven geven de blend een fruitige smaak die heerlijk combineert met tonic.

Graham White Port blend no5